Fasola po bretonsku 3.txt

(0 KB) Pobierz
<- Fasolka po bretońsku 1
            Lista potraw z grupy: Inne 
            Fasolka po bretońsku 3 ->
            


Fasolka po bretońsku 2
1 i 1/2 szklanki białej fasoli,
25 dag kiełbasy,
1 cebula
1 łyżka tłuszczu,
2 łyżki ketchupu lub 3/4 szklanki przecieru pomidorowego,
sól, pieprz

Fasolę namoczyć w letniej wodzie poprzedniego dnia, nazajutrz ugotować w tej 
samej wodzie. W czasie gotowania fasoli zeszklić na tłuszczu pokrojoną w krążki 
cebulę, dodać pokrojoną kiełbasę, lekko podrumienić. Następnie do fasoli, z 
której należy dobrze odparować wywar dodać kiełbasę z cebulą, przecier 
pomidorowy lub ketchup. Doprawić do smaku, zagotować.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>

 MM

Zgłoś jeśli naruszono regulamin