Pasztet grzybowo-orzechowy.docx

(21 KB) Pobierz

Obszar wydruku

Food.com

Pasztet grzyb-Orzech

 

Zdjęcie

 

 

·                       

·                      Czas przygotowania: 15 min

·                      Łączny czas: 45 min

·                      Wydajność: 1,5 szklanki

 

O ten przepis

"Nie jestem pewien, gdzie to pochodzi - Właśnie niedawno odkryła go ze stosu kart indeksowych To doskonała serwowane na krakersy lub tosty żytniego To jest szybkie, proste i wegańskie..!"

Składniki

o                                             1 łyżka oliwy z oliwek

o                                             1/4 szklanki wody

o                                             8 uncji białego grzyby, w plasterkach

o                                             1 cebula, posiekana

o                                             1 szklanka orzechów włoskich

o                                             sól

o                                             pieprz

Wskazówki

 

1.                 Rozgrzać olej na średnim ogniu i saute cebuli i pieczarek do 2 minut.

2.                 Dodać wody, przykryć patelnię i gotować przez 8 minut na średnim ogniu.

3.                 Powinno być mała ilość wody pozostała w misce w tym czasie.

4.                 W międzyczasie posiekać orzechy w maszynce.

5.                 Dodaj mieszankę grzybową z orzechami w malakserze i proces, aż gładkie.

6.                 Doprawić do smaku solą i pieprzem.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin