Obszar wydruku
Pasztet grzyb-Orzech
·
· Czas przygotowania: 15 min
· Łączny czas: 45 min
· Wydajność: 1,5 szklanki
O ten przepis
"Nie jestem pewien, gdzie to pochodzi - Właśnie niedawno odkryła go ze stosu kart indeksowych To doskonała serwowane na krakersy lub tosty żytniego To jest szybkie, proste i wegańskie..!"
Składniki
o 1 łyżka oliwy z oliwek
o 1/4 szklanki wody
o 8 uncji białego grzyby, w plasterkach
o 1 cebula, posiekana
o 1 szklanka orzechów włoskich
o sól
o pieprz
Wskazówki
1. Rozgrzać olej na średnim ogniu i saute cebuli i pieczarek do 2 minut.
2. Dodać wody, przykryć patelnię i gotować przez 8 minut na średnim ogniu.
3. Powinno być mała ilość wody pozostała w misce w tym czasie.
4. W międzyczasie posiekać orzechy w maszynce.
5. Dodaj mieszankę grzybową z orzechami w malakserze i proces, aż gładkie.
6. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
baasioolek