PALUSZKI SEROWE Z CIASTA FRANCUSKIEGO
Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 15 minut
Ilość porcji: 4
Składniki
· ciasto francuskie
· żółty ser (cheddar lub inny ulubiony)
· papryka do smaku
· jajko do posmarowania
Na blacie położyć arkusz ciasta francuskiego, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać startym serem i do smaku doprawić papryką. Ser lekko przycisnąć do ciasta, by się przykleił. Przygotowane ciasto pokroić na paski o szerokości około 2 cm. Każdy pasek zwinąć tak, by powstała sprężynka. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Końce przycisnąć do blaszki. Ciasto można również najpierw zwinąć w sprężynki, a dopiero potem posmarować jajkiem i posypać serem.Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200ºC, przez około 15 minut, aż do zarumienienia się.
Anielskie