PALUSZKI SEROWE Z CIASTA FRANCUSKIEGO.doc

(94 KB) Pobierz

PALUSZKI SEROWE Z CIASTA FRANCUSKIEGO

https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1/1455964_410820789048867_992161088_n.jpg


Czas przygotowania: 15 minut

Czas pieczenia: 15 minut

Ilość porcji: 4

 

Składniki

·                      ciasto francuskie

·                      żółty ser (cheddar lub inny ulubiony)

·                      papryka do smaku

·                      jajko do posmarowania


Etapy przygotowania

Na blacie położyć arkusz ciasta francuskiego, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać startym serem i do smaku doprawić papryką. Ser lekko przycisnąć do ciasta, by się przykleił. Przygotowane ciasto pokroić na paski o szerokości około 2 cm. Każdy pasek zwinąć tak, by powstała sprężynka. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Końce przycisnąć do blaszki. Ciasto można również najpierw zwinąć w sprężynki, a dopiero potem posmarować jajkiem i posypać serem.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200ºC, przez około 15 minut, aż do zarumienienia się.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin