Sałatka caprese
Składniki
· 1 pęczek bazylii
· Pakiet 12 uncji z mozzarellą
· 6 Roma pomidory, pomidor z wyboru lub
· Oliwa z oliwek, z preferencjami
· Ocet balsamiczny, z preferencjami
· Francuska bagietka
· Sól i pieprz do smaku
Wskazówki
Na początek, kawałek bagietki do służenia swoją plastry rozmiar. Posmaruj oliwą i umieścić w piekarniku na 350 ° C przez 15-20 minut. Upewnij się, aby nie spalić.
, Podczas gdy chleb jest do pieczenia, zróbmy octem balsamicznym. Kupiłem ocet balsamiczny figa infuzji i oliwy z oliwek czosnek podawany z Green Olive Spółki w Columbus i używane zarówno z nich, aby stworzyć recepturę.WOW - to ogromna różnica aromatyczne. Aby zmniejszyć ocet balsamiczny, zalać szklanką (lub jednak bardzo chcesz zrobić) z octem balsamicznym sosem na patelni na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, po zagotowaniu, zmniejszyć do wrzenia. Miesza się sporadycznie aż ocet zmniejsza się o połowę. Ponieważ zmniejsza będzie się grubsze. Nie staraj się przyspieszyć ten proces, obracając się ciepło .. będzie przykro. I nie zostawiaj ocet sam - może pójść od doskonałości, do spalony w ciągu kilku sekund. Czas zależy od ilości jesteś redukującego. Puchar trwa około 10 minut. Zdjąć z ognia, odstawić do ostygnięcia. Balsamiczny można przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce.
Pokrój pomidory i mozzarella i warstwy wiersze: pomidora, bazylia, mozzarella.
Po sałatka jest określone posypać solą i pieprzem i skropić obficie oliwą z oliwek. Śledź, że z mżawki schłodzonego redukcji balsamicznym. Następnie przykryć i umieścić w lodówce, aż nadszedł czas, aby służyć pozwalając mieszankę smaków. Jeśli jesteś w pośpiechu i tak naprawdę podekscytowany, aby je zjeść, można pominąć tę część.
Podawać z kawałkami pieczonego bagietki oraz dodatkową balsamiczny.
Jak widać w moich składników, nie ma części lub obsługujących kwoty. Czy to, co czujesz, jest właściwe i smaku, a obiecuję, że wyjdzie niesamowite! Ta sałatka jest go-to dla mnie, kiedy przynosi przystawki. To jest zawsze Pleaser tłum :)
Kolejną opcją przynosi tacę wegetariańskie z domowym hummus. Nigdy nie można pomylić z tym albo!
Anielskie