CIASTO TOFFI.doc

(20 KB) Pobierz

CIASTO TOFFI

 

Poziom trudności:

Dla początkujących

Składniki:

Ciasto
1puszka mleka słodzonego
4żółtka
1/2szkl.cukru pudru
3szkl.mąki
1 kostka margaryny
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Masa:
3 śmietany 36%
2 śmietan-fix
1/2 szkl.cukru pudru

Sposób przyrządzenia:

Ciasto: Mleko w puszce wstawić do garnka z wodą i gotować przez 3 godz. Z reszty w/w składników zagnieść ciasto ,podzielić je na pół i upiec obie części w dwóch blaszkach o jednakowej wielkości. Ostudzić.
Masa: Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Wyłożyć masę na pierwszy placek i przykryć drugim. Otworzyć puszkę i wyłożyć karmel (mleko) na wierzch. Można posypać orzechami. Mleko w puszce powinno się wykładać na ciasto gdy jest ono dobrze ciepłe, ponieważ lepiej się wtedy rozsmarowuje.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin